Feestlocatie met wanden die tegen een stootje kunnen

Stichting MJUN is eigenaar van een grotendeels in eigen beheer ontwikkeld pand in Dronten waarin twee verenigingen huizen: studentenvereniging USRA en jongerenvereniging Nirwana. Beide verenigingen organiseren hun vergaderingen, bijeenkomsten én feesten in de multifunctionele accommodatie. Helaas bleken niet alle toegepaste materialen bestand tegen het gebruik in dit pand.

De drie feestzalen die het pand rijk is, werden tot voor kort gescheiden door een zestal motorisch aangestuurde rolluiken. “Dat werkte aanvankelijk perfect,” vertelt oud-bestuurslid van USRA en MJUN Jouke Holmer. “De motorische bediening was heel gebruiksvriendelijk. Maar, zo bleek al snel, de motoren kenden een relatief korte levensduur. De onderhoudskosten rezen daardoor de pan uit. Daarom zijn we met het bestuur op zoek gegaan naar een alternatief. Het moest in ieder geval een oplossing zónder motor zijn, maar wel een die tegen een stootje kan. Letterlijk bedoel ik. We geven soms feesten voor zeshonderd man, dat vraagt om toepassing van robuuste materialen. En die vonden we bij BREEDVELD.”

Foto van een vergelijkbaar project

“De paneelwanden van BREEDVELD zijn oerdegelijk en zeer onderhoudsvriendelijk. Precies wat we zochten. Bijkomend voordeel is dat deze fabrikant flexibel is qua afwerking. Je kunt je voorstellen dat er tijdens zo’n feest wel eens wat gemorst wordt. We zochten dus naar een wand met watervaste beplating. Onze nieuwe paneelwanden zijn eenvoudig met water en zeep te reinigen. Akoestiek was niet de eerste trigger om op zoek te gaan naar een alternatief voor de rolluiken, maar ook de geluidsdichtheid van deze wanden levert absoluut meer gemak. We kunnen nu rustig in de verschillende ruimtes bijeenkomen zonder dat de andere vereniging er last van heeft.”

“Tijdens onze zoektocht naar de perfecte oplossing bezochten we locaties waar de paneelwanden van BREEDVELD al enige tijd in gebruik waren. We hebben uitsluitend positieve verhalen over de wandenproducent gehoord. Die ervaring kunnen wij inmiddels onderschrijven. Tijdens onze gesprekken lag de nadruk altijd op advies. Sterker nog, ik denk dat BREEDVELD meer aan ons had kunnen verdienen, dan ze nu hebben gedaan. Dat is bijzonder.”