Een school in beweging, renovatie en verduurzaming van topsport-talent-school!

Tabor College Oscar Romero in Hoorn stond in 2018 voor een enorme verduurzaming en uitbreiding uitdaging. Bureau Bos heeft hiervoor een ingenieus plan van aanpak opgesteld en de opdracht werd gegund. Uitgangspunt het budget, het doel uitbreiding van sportvoorzieningen, een ruimtelijke opwaardering en flinke verduurzaming. Het werd een gezamenlijk succes!

De grote wens van Oscar Romero is meer bewegen, in en om de school. De blikvanger van deze schoolrenovatie is daarom het nieuwe moderne sportdeel van de topsport-talent-school. De school wilde haar sportprofiel versterken met de nieuwe sport vleugel en moest voor de komende decennia verduurzaamd worden. Echter minstens zo belangrijk was de routing. Die moest logischer en er was behoefte aan ruimte (letterlijk) voor onderwijsvernieuwing.

Na de planvorming is vanaf het definitief ontwerp in bouwteam aan het project gewerkt. Dankzij een uitgekiende planning en de verhuizing van de huidige brugklassers konden de schoolactiviteiten gefaseerd doorgaan. Toen bleek dat de leerlingen niet meer op school zouden komen maar thuis hun lessen gingen volgen werd het aantal fases gereduceerd. Hierdoor kwamen de werkzaamheden in een stroomversnelling. De gehele ver- en nieuwbouw van het Tabor College Oscar Romero is uiteindelijk 3 maanden eerder opgeleverd dan gepland.

De school beweegt zich weer naar de toekomst en is na de renovatie een frisse school. Veel frisse lucht, een aangename temperatuur, veel dag- en kunstlicht en een hoge energiezuinigheid. De organisatie en kwaliteit van de onderwijsruimten biedt de mogelijkheid te reageren op de veranderingen in het onderwijs. Samen creëer je meer.