Een nieuwe schoolinrichting met meer flexibiliteit en ruimte voor beweging!

Basisschool Meander, gevestigd in Reuver en onderdeel van Stichting Kerobei werd in maart van dit jaar geheel opnieuw ingericht door Presikhaaf Schoolmeubelen. Een Co-creatie die leidde tot een schoolinrichting waarin flexibiliteit en ruimte voor beweging centraal stond. Basisschool Meander heeft een ware metamorfose ondergaan en de leeromgeving is klaar voor het onderwijs van de toekomst!

Roy Linssen, directeur van basisschool Meander en Wim de Goei, managing director Presikhaaf Schoolmeubelen namen samen het voortouw, inventariseerden de wensen en dromen van het onderwijsteam. Marianne Richter, de Onderwijs Inrichtingsspecialist van Presikhaaf in de regio Limburg, organiseerde op locatie van basisschool Meander een inspirerende Moodboard sessie.

Lees verder onder de foto

De eerste stappen waren gezet! De Ontwerpstudio van Presikhaaf ging aan de slag en kwam met een op maat gemaakt inrichtingsvoorstel bij het team van de Meander terug. Een inrichtingsplan moet groeien en het eerste voorstel is dan ook diverse malen aangepast. Na een mooi, maar intensief proces kon het definitieve ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Onderbouw, Midden- en Bovenbouw, De Centrale Hal en de Docentenkamer gepresenteerd worden.

Kinderen in de Onderbouw kunnen nu bewegen, staan, spelen, ontdekken en een eigen plekje kiezen. Een in balans zijnde inrichting met o.a. zitbankjes, groepstafels, keuken-, lees-, knutsel- en poppenhoeken, atelierwagens en kasteelbanken, het is allemaal ingepast.

Lees verder onder de foto


De Midden- en Bovenbouw; daar ligt de focus op de verschillende zithoogten, zit/statafels in combinatie met beweegkrukken en hoge tafels met traditionele hoge krukken. De kinderen kunnen nu ook tijdens de les in beweging zijn. De nieuwe Piece of Cake is geplaatst, want daarmee kun je zowel in groepjes als individueel werken. Op de Vide kunnen de kinderen nu lekker ontspannen op de treinbanken en hockers, maar ook geconcentreerd werken. De Meander is in een krimpregio gevestigd en kan met de nieuwe inrichting het leslokaal eenvoudig ombouwen worden en er een andere functionaliteit aan geven met het gebruik van hetzelfde meubilair.

Lees verder onder de foto


De Centrale Hal is een ruimte geworden waar het thema flexibiliteit niet meer voor uitgelegd hoeft te worden. Een ruimte waar je aan concentratiewerkplekken kunt werken, samen in de Learn-Inn groepsopdrachten kunt uitvoeren, op de treinbanken en poufjes lekker kunt chillen, aan groepstafels lekker aan je eigen opdracht kunt werken, of samen gaat lezen op je tablet. Een kleurrijke uitnodigende ruimte die, als je de school binnenkomt, echt een WOW-gevoel losmaakt. Niet onbelangrijk als je als ouder een school zoekt die bij jouw kind past en waar het zich direct thuis voelt.

De Docentenkamer heeft een hele natuurlijke uitstraling gekregen, met diverse zithoeken ingericht met treinbanken en hockers, hoge tafels met comfortabele krukken en een opstelling met de Hol/Bol tafel in combinatie met een trendy stoel. Echt een ruimte waar je als leerkracht tot rust komt, ontspant, luncht, maar ook kunt vergaderen.

Lees verder onder de foto


De Co-creatie van het Meander team en het Presikhaaf team heeft tot een geweldig resultaat geleid. Het inrichtingsproject is geweldig verlopen en de inrichting wordt door iedereen omarmt. Presikhaaf heeft er uiteraard ook voor gezorgd dat ook het oude meubilair weer een bestemming gekregen kreeg. De restanten zijn gedemonteerd en gerecycled.

Het team van basisschool Meander en Presikhaaf Schoolmeubelen is ontzettend trots op het resultaat!