Een nieuw gebouw voor De Populier, de Boldinghschool en Onno Dak 

Vrijdag 13 april is de officiële opening verricht van een nieuw en veelzijdig pand aan de Conradkade in Den Haag. Dit multifunctionele gebouw huisvest een unieke combinatie van een basisschool; Nutsschool M.M. Boldingh, een gebouw voor voortgezet onderwijs; Christelijk College De Populier, Dak kindercentra, wijkfuncties en een gymzaal.

Ooit was de school een open plek in het bos. Een fijne inspirerende plek, met twinkelend zonlicht dat gefilterd werd door de bomen. Tegenwoordig is de school een gebouw. Het is de plek waar je al op prille leeftijd terechtkomt, voor het eerst los van het ouderlijk huis. Weg uit die intieme en vertrouwde omgeving bevind je je onder leeftijdsgenootjes en volwassenen die geen familie zijn. Dat is natuurlijk wennen.

Je zoekt een plek waar je veilig bent, waar verhalen je aandacht trekken en je nieuwsgierig maken. Je gaat meedoen. Na flink wat jaren komt er voor jou als leerling opnieuw een overgang. Per vak een docent. De klas bestaat nog als groep, maar verplaatst zich door het gebouw. Een gebouw vol met pubers, net als jij. Een plek waar ontmoeten, leren en beleven centraal staat. Wat al die jaren echter niet is veranderd, is de behoefte aan een fijne inspirerende plek. Vanuit de lokalen ga je op reis naar plaatsen waar je anderen kan ontmoeten of waar je studieus of creatief bezig kunt zijn. Iedere plek is anders. Er is contact met buiten, het is er veilig en overzichtelijk, met een gezond binnenklimaat en overal is veel daglicht.