Een levend gebouw, welkom!

Wij leven in een fantastische tijd, als je hier je ogen voor wilt openen. In plaats van alleen hard werken, gaat het om inspireren en met plezier dingen doen. In het onderwijs geven onderzoeken aan dat met plezier iets leren en actief doen in combinatie met beweging, dit de leerresultaten sterk bevordert.

Veel instellingen in binnen- en buitenland hebben ontdekt dat een gebouw een logische plek is om bij elkaar te komen, maar dat ervaringen die het gebouw biedt aan de gebruiker steeds belangrijker zijn.

Hoe kan ICT een gebouw toegankelijker maken?
Laten we het intelligente gebouw verkennen. De student loopt binnen en ziet meteen op een groot scherm waar er een vrije studieplek is, voor leren (zo stil mogelijk) of voor uitwerken of voor samenwerken. Elke plek in het gebouw wordt hiermee optimaal gebruikt. Afhankelijk van wat er gedaan wordt, wordt de verlichting aangepast. Door intelligente verlichting kan ook na de pauzes het licht iets witter gezet worden (led verlichting, digitaal plafond) om goed bij de les te blijven. Op schermen kan informatie gedeeld worden, over rooster wijzigingen, interessante nieuwsfeiten: niet algemeen maar persoonlijk gericht op de mensen die hier dichtbij staan.

Een intelligent gebouw, voor een optimale en persoonlijke beleving!

Kijk verder op www.cisco.com.