Een klein steentje voor een groot resultaat

In de grootste sloppenwijk van Afrika, Kibera, nabij Nairobi de hoofdstad van Kenia, helpt Stichting Immanuel een school met ongeveer 300 kinderen, waar zij ook dagelijks een maaltijd krijgen. De school staat onder leiding van pastor Joshua, met een hart voor kinderen, die graag zijn school wil opknappen.

Door Gini Groothuis

Omdat Kibera een onofficiële nederzetting is ontvangen ze van de regering geen stromend water, geen elektriciteit, geen scholen en geen ziekenhuizen. Daardoor is deze nederzetting afhankelijk van hulporganisaties. In 1918 heeft een vrijwilligersteam van Stichting Immanuel een aantal klaslokalen opgeknapt en een deel van schoolmeubels en uniformen vervangen. Tijdens de hulpreis van 2 weken, in sept 2019, waaraan ik mocht deelnemen, hebben we de lokalen aangepakt door ze op te frissen met een verfbeurt, de toiletten verbeterd, zodat de kinderen ook hun handen kunnen wassen en er was behoefte aan een speelplaats met speeltoestellen. We hebben ook het “schoolplein” opgevrolijkt met een paar mooie muurschilderingen waaraan de oudste leerlingen zelf een bijdrage hebben geleverd door mee te helpen tekenen en schilderen! Er is talent genoeg!
Onderwijs is zo belangrijk voor deze kansarme kinderen om te ontsnappen aan de spiraal van armoede!

Lees verder onder de foto

Omdat we allemaal 2 stuks bagage van 23 kilo plus handbagage mochten meenemen , hadden we onze koffers volgestopt met “cadeautjes” zoals schoolspullen, spelmateriaal, speelgoed etc. die erg welkom waren! En door een crowdfund actie konden we ook nog alle leerlingen van een nieuw schooluniform voorzien! Zo krijgt de school langzamerhand een wat frissere uitstraling en worden de leerkrachten ondersteund in het lesgeven. De kinderen praten met elkaar in het Swahili, hun moedertaal, maar het onderwijs is Engelstalig. Met een schrift en pen voor de leerlingen en een een versleten schoolbord voor de leerkracht zijn de kinderen vol aandacht en gretig om te leren! Ik heb grote bewondering gekregen voor de leerkrachten, die met zo weinig middelen en vaak een onvolledige vergoeding, zich iedere dag weer met zoveel toewijding inzetten voor hun leerlingen.

Lees verder onder de foto


Onderwijs is zo belangrijk voor deze kansarme kinderen om te ontsnappen aan de spiraal van armoede! Ik voel me erg bevoorrecht dat ik hieraan een klein steentje mocht bijdragen! Helpen betekent iets geven van jezelf: tijd, moeite, geld, liefde , hoop en aandacht! Helpen is hen laten weten: je bent ze niet vergeten en je bent waardevol! Daarvoor krijg je terug: liefde , voldoening, een andere kijk op de problemen en contact met bijzondere mensen!

Een bijdrage voor dit belangrijke werk is bijzonder welkom: St Immanuel (ANBI status)
NL37RABO0320751163, Ovv code 1014 onderwijs Kenia.