Een groen speelkwartier

Spelen op een schoolplein is voor kinderen een uitlaatklep tussen de lessen die ze volgen. Spelenderwijs leren ze ontdekken, samenwerken en grenzen verkennen. Uit een onderzoek naar het effect van een natuurlijke omgeving op de gezondheid van kinderen komen verrassende resultaten naar voren. Wisten jullie bijvoorbeeld dat kinderen die veel buitenspelen in de natuur gelukkiger en gezonder zijn? Ze zijn creatiever, zelfstandiger en ze durven meer dan andere leeftijdsgenootjes. Maar de natuur is voor veel kinderen ver weg, letterlijk en figuurlijk (Meerjarenvisie IVN 2021*).

Natuurlijk spelen in en met de natuur
Kinderen hebben een rijke fantasie. En waar komt dat beter tot leven dan in de natuur? Ze willen avonturen beleven, klauteren over boomstammen, over rotsen springen en spelen in het zand. Een natuurlijke schoolplein is voor kinderen dé aangewezen plek om op ontdekkingstocht te gaan.

Schooltuinen brengt de natuur dichterbij
Tot op heden was het lastig een plek te creëren die zowel praktisch in te richten was en een natuurlijke uitstraling biedt. Daar brengt Schooltuinen verandering in. Wij vergroenen het schoolplein en brengen de natuur een stukje dichterbij. Wij verzorgen de aanleg voor schoolpleinen met uiterste precisie, wetend dat veiligheid en veelvuldig gebruik belangrijk zijn. En met zitvlonders en schaduwdoeken kun je zelfs buiten les krijgen.

Stap 1: Vrijblijvend gesprek
Wij maken graag een afspraak voor een inspiratiegesprek bij jullie op school. Samen bekijken we het huidige schoolplein en nemen we jullie wensen door. We adviseren jullie graag over de vormgeving, materialen, toestellen en beplanting. In ons inspiratiealbum staan veel voorbeelden!

Stap 2: Financiën
Aan een nieuw schoolplein hangt een prijskaartje. Wisten jullie dat verschillende organisaties hier subsidies voor beschikbaar stellen? Wij hebben veel kennis en ervaring met de aanvraag van subsidies en ontzorgen jullie hier graag mee.

Stap 3: Ontwerp
Wanneer alle wensen en kosten besproken zijn, gaan onze ontwerpers aan de slag. Door middel van een 3D animatie presenteren wij de plannen graag aan de directie, leraren, ouders en de kinderen. Natuurlijk passen wij naar wens het ontwerp aan, want de schooltuin moet aan jullie wens voldoen!

Stap 4: Realisatie
Is het ontwerp naar jullie wens? Dan zoeken we samen naar een geschikte datum om te starten. Onze vakmensen staan vol energie klaar om te beginnen aan de realisatie van de nieuwe schooltuin. Willen jullie de ouders en de kinderen hierin betrekken? Laat het ons weten, in overleg is alles mogelijk.

Stap 5: Genieten en onderhouden
De schooltuin is klaar! Spelenderwijs kunnen de kinderen in aanraking komen met planten en bomen. Om jarenlang van de schooltuin te kunnen genieten is goed onderhoud belangrijk. Onze hoveniers kunnen dit naar wens voor jullie organiseren.