Duurzame leeromgeving

Scholen staan de komende jaren voor een belangrijke uitdaging op het gebied van huisvesting en facilitair management. Niet alleen wordt het bieden van een frisse en gezonde leeromgeving steeds belangrijker, maar ook het verduurzamen van de gebouwen is een belangrijk thema.

Een energielabel is niet alleen verplicht voor commercieel vastgoed, maar ook voor schoolgebouwen. Heeft u al plannen voor het verduurzamen van het vastgoed? En heeft u dan ook al nagedacht over de impact van de verbouwingswerkzaamheden op de leeromgeving?

FLEXIBEL EN CIRCULAIR
Als er verbouwingen plaatsvinden in het kader van de verduurzaming of wanneer u te maken krijgt met wisselende leerlingaantallen, wilt u er alles aan doen om het onderwijs gewoon door te laten gaan. Dan kunt u kiezen voor flexibele modulaire gebouwen. Deze zijn flexibel in te zetten als klaslokaal, kantine, docentenkamer of als volledig schoolgebouw; zonder in te leveren op de kwaliteit van de leeromgeving. Daarnaast is modulair bouwen een circulaire methode. De modules en materialen kunnen na gebruik weer opnieuw worden ingezet. Ook daarmee draagt u een steentje bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de maatschappij.

Omdat Portakabin u alles uit handen neemt op het gebied van de tijdelijke leeromgeving, kunt u zich concentreren op het verduurzamen van uw permanente gebouwen. Meer weten?

Kijk op portakabin.nl/leren.