Duurzaam gebouw voor Kindcentrum De Plantage in Meteren

Bij Kindcentrum De Plantage in Meteren kunnen kinderen van twee tot twaalf jaar in een veilige omgeving met elkaar opgroeien, spelen, leren en ontwikkelen. Door slimme beslissingen in het ontwerp van het nieuwbouwplan, kan dat opgroeien, spelen en leren straks in een duurzaam gebouw dat ruimte biedt aan een basisschool van Fluvium, kinderopvang (SPGG/Kinderopvang Rivierenland) en een gymzaal.

Het plan voor de nieuwbouw ontstond ruim zeven jaar geleden. Al twee keer werd er, zonder succes, een aanbesteding voor georganiseerd. Rond de zomer van 2019 werd Jaco de Wildt van bbn adviseurs ingeschakeld om het project vlot te trekken. Na een uitgebreide screening van het plan stelde De Wildt uiteenlopende verbeteringen voor: in de bouwconstructie, in de functionele indeling, in de opbouw van de gevel en in het installatiesysteem.

Het ontwerp van LKSVDD architecten, een verwijzing naar de veilinggebouwen in de regio, ziet er nog hetzelfde uit. Door ineffici├źnties in het plan te verwijderen is de derde aanbesteding uiteindelijk gelukt. Drie aannemers leverden een plan en prijs in en P. Van Leeuwen uit Meerkerk heeft uiteindelijk gewonnen. Het gebouw wordt gasloos en BENG, en wellicht zelfs ENG door het toevoegen van extra zonnepanelen. Ook een sedumdak behoort tot de mogelijkheden. Alle duurzame maatregelen zorgen voor lagere exploitatiekosten. De kinderen en het onderwijzend personeel van Kindcentrum De Plantage kunnen naar verwachting vanaf augustus 2021 gebruikmaken van dit aangename en duurzame gebouw.

Meer weten over succesvol aanbesteden van uw (nieuw)bouwplannen? Neem dan contact op met Jaco de Wildt, tel. 06 – 51 32 88 16.