Cultuurhuis Rozet Beste gebouw ter wereld?

Cultuurhuis Rozet in Arnhem, in 2014 al verkozen tot BNA Beste Gebouw van het Jaar, is nu genomineerd voor de titel Beste gebouw ter wereld, een prestigieuze prijs, georganiseerd door het wereldberoemde instituut RIBA, the Royal Institute of British Architects.

Rozet is het middelpunt voor cultuur, kennis en educatie in Arnhem. Verschillende culturele en educatieve instellingen zijn hierin gevestigd, zoals de Openbare Bibliotheek, Kunstbedrijf Arnhem, de Volksuniversiteit en To Art Kunstuitleen. Het is een ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten.

De shortlist met de dertig genomineerden is vandaag bekend gemaakt. Het is een enorme verrassing dat ook het Arnhemse Rozet tussen de genomineerden staat. Volgens RIBA zal de prijs gaan naar “het belangrijkste en meest inspirerende gebouw van het jaar”.

Beste architectuur ter wereld
RIBA is van oorsprong een Britse organisatie voor architecten. “Maar we hebben een internationale reputatie dus het is een logische stap dat we een prijs introduceren dat de beste architectuur ter wereld beloont”, aldus Jane Duncan van RIBA tegen CNN. Alleen al een nominatie voor de prijs is een enorme eer, zegt Duncan. “Het is niet alleen een grote schouderklop, maar ook een geweldige mogelijkheid voor publiciteit.”

Lees het volledige bericht op de website van Arnhem Direct.