Buitenschoolse opvang achter ‘nieuwe oude’ gevel in Den Haag

Om nieuwbouw van de Willemsparkschool, op een door woningen omsloten binnenterrein, mogelijk te maken, moest het bijbehorende pand aan de Frederikstraat worden gesloopt. Voorwaarde was dat de straatgevel identiek herbouwd zou worden. Het nieuwe pand, is nu gerealiseerd met achter de gevel drie verdiepingen buitenschoolse opvang voor 2Samen.

De oorspronkelijke gevel is van te voren zorgvuldig ingemeten en gedocumenteerd. Het was een hele opgave om een passende steen te vinden met dezelfde kleur, textuur en afmeting als de oorspronkelijke (door de jaren heen vervuilde) steen. De steenachtige prefab elementen en deuren zijn exact nagemaakt en in de nieuwe gevel geplaatst. De gevel oogt oud, maar voldoet aan alle eisen van deze tijd.

De groepen van de buitenschoolse opvang zijn verdeeld over de 3 verdiepingen, waarbij de bovenste verdieping aan de achterzijde terug ligt. Het volume sluit hiermee aan op de omliggende woonbebouwing en er is een fijn dakterras voor de groep op de bovenste verdieping. Aan de achterzijde is er een buitentrap die de groepsruimten op de verdiepingen direct met het speelplein verbindt. Op de begane grond geeft een poort toegang tot de Willemsparkschool op het binnenterrein. Het plein van de school is ook de speelruimte voor de buitenschoolse opvang.

Klik hier voor meer informatie en foto’s