BM van Houwelingen

BM van Houwelingen is een familiebedrijf wat al meer dan 50 jaar ervaring heeft in de bouw. Op dit moment geeft de derde generatie in de persoon van Lotte van Houwelingen leiding aan ons bedrijf.

Ons bedrijf is onderverdeeld in de volgende bedrijfsonderdelen:

  • Projectontwikkeling
  • Woningbouw
  • Utiliteitsbouw
  • Onderhoud

Met de afdeling Utiliteitsbouw is de keuze gemaakt om ons te specialiseren in de bouw van scholen en zorggebouwen. Deze specifieke kennis stelt ons in staat om de bouw van de projecten op tijd, binnen budget, met een kwalitatief hoogwaardige afwerking en naar de wensen van de gebruikers op te leveren.
Een paar van de scholen die wij in het verleden hebben opgeleverd zijn:
Op den Groene Alm te Utrecht, OBO De Watertoren te Utrecht, Jazzsingel te Utrecht en ‘De Parel’ te Giessen / Rijswijk, SO Fier te Utrecht, Park Triangel te Waddinxveen, de Fatimaschool te Rotterdam.

Uiteraard doen wij dit niet alleen, maar samen met onze vaste partners met wie wij tijdens de bouw van de projecten samen optrekken. De keuze voor het werken met vaste partners komt voort uit onze behoefte om langdurige samenwerkingen aan te gaan met onderaannemers, toeleveranciers en opdrachtgevers. Niet alleen een concurrerende prijs is voor ons bepalend, maar ook een goede samenwerking en een kwalitatief goed product. Wij zijn er van overtuigd dat dit per saldo meer betrokkenheid creëert en uiteindelijk ook een goedkoper product doordat de faalkosten worden beperkt. De bouw van de bovengenoemde scholen voeren we voor 70% uit met dezelfde bouwpartners.