Bezoek Christelijk Lyceum Zandvliet tijdens de Dag van de Architectuur

Loop tijdens de Dag van de Architectuur op 4 juni in Den Haag binnen bij het Christelijk Lyceum Zandvliet en beleef de verbinding tussen stad en bos op deze unieke plek. Tijdens de dag vertellen rector Alphons den Heijer en architect Richelle de Jong meer over de geschiedenis van de school en van de plek, de gedachte achter het ontwerp van DP6 en hoe het nieuwe schoolgebouw in de praktijk functioneert.

Christelijk Lyceum Zandvliet (voorheen Zandvliet College) is sinds 1925 gehuisvest aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Ooit gestart in een villa, vanaf eind 2015 in een nieuw schoolgebouw dat ontworpen is door DP6 architectuurstudio. In het ontwerp van DP6 legt de voorgevel in materialisering de relatie met de stad en maakt de achterzijde met de buitenruimte een optimale verbinding met het Haagse Bos. Tijdens de Dag van de Architectuur Den Haag op 4 juni is het gebouw eenmalig open voor publiek.

Dag van de Architectuur Den Haag
<style=”color:#000001; text-decoration:none;”>

  • 11.00 – 16.00 uur start rondleiding elk half uur
  • Rondleiding duurt 30 minuten
  • Maximaal 10 personen per rondleiding
  • Adres: Bezuidenhoutseweg 40 Den Haag
  • OV: Christelijk Lyceum Zandvliet is op loopafstand gelegen van Den Haag Centraal Station of bereikbaar met tram 2 en 6 halte Ternoot