Betere lucht, betere toekomst

Het verbeteren van de luchtkwaliteit in scholen, kan ook de prestaties van de leerlingen verbeteren. Ecophon akoestische oplossingen helpen daar aan mee.

Kinderen ademen drie keer zoveel lucht in dan volwassenen en zijn gevoeliger voor vervuilende stoffen. Veel materialen in de bouw bevatten schadelijke stoffen zoals formaldehyde. Emissies van deze producten zijn slecht voor de kwaliteit van de binnenlucht en kunnen schadelijk voor de gezondheid zijn.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het verbeteren van de luchtkwaliteit in klaslokalen de prestaties van kinderen kan verbeteren. Natuurlijk kunt u de ventilatie verhogen, maar uiteindelijk is het beter om de bron van vervuiling weg te nemen. Door toepassing van bouwmaterialen met lage emissies zal de mate van vervuiling in de lucht verminderen wat een positief effect heeft op de prestaties van de kinderen.

De akoestische producten van Ecophon bevatten geen toegevoegde formaldehyde. Het basismateriaal glaswol bestaat voor tenminste 70% uit gerecycled huishoudglas gecombineerd met een plantaardig bindmiddel. Bovendien wordt verf op waterbasis gebruikt. Daardoor hebben Ecophon producten bijzonder lage emissiewaarden en is 96% van onze producten gecertificeerd met het Franse VOC A+ label, de strengste norm op het gebied van emissies!

Ecophon akoestische plafonds bieden niet alleen uitstekende akoestische eigenschappen, door de lage emissiewaarden leveren zij ook een bijdrage aan een goede kwaliteit van de binnenlucht.

Meer informatie: www.ecophon.nl/IAQ_nl