Alfa-college registreert gebouwen in Madaster

Transformatie schoolgebouwen wordt voorbeeldproject Circulair Bouwen

Kort geleden heeft het Alfa-college haar gebouw in Hoogeveen laten registeren in Madaster. De materialen in het gebouw krijgen daarmee een identiteit en komen beschikbaar voor hergebruik tijdens de revitalisatie van de huisvesting aan de Voltastraat. De registratie in Madaster wordt in samenwerking met studenten van de Hanzehogeschool gedaan.
Het Alfa-college is hiermee de eerste onderwijsinstelling die haar gebouwen gaat registreren in Madaster. De school heeft hiertoe besloten na een inspirerende bijeenkomst met Thomas Rau, die ook deze week winnaar werd van de “Duurzame 50 2018”.

“De registratie past bij het uitgangspunt van het Alfa-college om circulariteit in de revitalisatie mee te nemen en stimuleert alle betrokken partijen om over dit onderwerp na te denken, maar vooral concreet toe te passen in de uitvoering”, zegt Jan Willem van Kasteel, projectmanager vanuit ICSadviseurs. “Circulair bouwen is in de Best Value aanbesteding één van de projectdoelstellingen. Tijdens de aanbesteding zien we dat de markt hier ook heel bewust mee omgaat en integreert in de andere belangrijke doelstellingen van het project. En dat is nu juist de bedoeling. Geen ‘trucje’ maar een doelbewuste keuze binnen alle projectkaders.”

Lees meer op duurzaamgebouwd.nl.