Ahrend maakt als eerste organisatie in de kantorenbranche de werkplek ‘slim en persoonlijk’ door technologie zoals sensors en apps te integreren in het meubilair. Daarbij gaat het om het combineren van data die leidt tot informatie waar mensen beslissingen op kunnen nemen.
Ahrend legt de nadruk op het individu, niet de technologie zelf. Doordat het gebruik van zowel de ruimtes als het meubilair meetbaar is, is het mogelijk de inrichting aan te passen naar het gebruik ervan. Dit sluit aan bij de toenemende vraag naar flexibele en gepersonaliseerde kantooromgevingen. Tijdens Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2017 kunnen bezoekers deze innovaties niet alleen zien, maar vooral ook zelf ervaren. Ahrend brengt dan zijn volledige InnovationLAB naar de Jaarbeurs Utrecht.
Slimme technologie stimuleert productiviteit en vitaliteit
Succesvolle organisaties stimuleren dat mensen samenkomen om te werken, te leren en zich sociaal te verbinden. Ze zijn ervan overtuigd dat het combineren van talent en kennis bijdraagt aan het behalen van een maximaal resultaat. Daarmee is het kantoor niet langer meer een kostenpost, maar plek waar talent samenkomt en kennis wordt gedeeld. Diverse onderzoeken onderstrepen bovendien dat medewerkers productiever zijn als ze collega’s fysiek ontmoeten. Om medewerkers hierin optimaal te faciliteren, ontwikkelt Ahrend innovatieve oplossingen die samenwerken stimuleren. In een flexibel ingerichte werkomgeving is het bijvoorbeeld niet altijd duidelijk wie waar zit en welke werkplekken beschikbaar zijn. De Ahrend Smart Working App helpt medewerkers hierbij en maakt inzichtelijk welke werkplekken beschikbaar zijn en waar collega’s zich bevinden. Samenwerken wordt op die manier een stuk eenvoudiger.
Evidence based office design
De Ahrend Smart Working App biedt ook veel voordelen voor facility managers en vastgoedeigenaren. Deze dienst maakt namelijk het gebruik van ruimtes en het meubilair meetbaar. Aan de hand van deze data is het mogelijk om de werkomgeving efficiënter in te richten en kosten te besparen op schoonmaak, onderhoud en energie. Door wetenschappelijk onderzoek te combineren met data over het gebruik van de werkomgeving, brengt Ahrend Evidence Based Office Design in de praktijk en ligt hiermee de weg open voor de toepassing van bijvoorbeeld pay-per-use. In diverse branches is de transformatie van bezit naar gebruik al een feit. Bekende voorbeelden zijn Spotify, Peerby en Netflix. Dankzij de innovaties van Ahrend wordt het ook mogelijk om de inrichting van werkomgevingen af te nemen als een dienst.
Sneak preview: Ahrend op Vakbeurs Facilitair 2017
Een dashboard dat de beschikbaarheid van werkplekken toont. Een werkplek waar je met je smartphone incheckt en die de temperatuur, het licht en de hoogte automatisch instelt op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Deze innovaties zijn recentelijk ontwikkeld in het Ahrend InnovationLAB en liggen in lijn met de toenemende behoefte aan autonomie van de moderne medewerker. Deze en andere nieuwe innovaties uit het InnovationLAB zijn te zien én te ervaren tijdens Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht van 25 tot en met 27 januari 2017. Deze beurs biedt de professional in de sector een zeer breed scala aan producten en diensten op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer. Geïnteresseerden krijgen gratis toegang als zij zich aanmelden via ahrend.com/aanmelden-vakbeurs-facilitair.